Voor de registratie van een droogzetting is het mogelijk een vast droogzetplan in te voeren op basis van celgetal. Dit wordt dan berekend op basis van de laatste 3 MPR's.

Om een droogzetplan in te voeren kunt u het volgende doen:

1. Ga op uw naam staan en klik op [Instellingen dierregistratie]

2. Ga naar [Droogzetten]

3. Klik op [Droogzetplan]

4. De hoogste celwaarde kan ingesteld worden op 9999 als dit nog niet het geval was. Vervolgens kunt u klikken op het + icoon.

5. Er zal een regel verschijnen waar de minimum celwaarde ingevuld kan worden. Vervolgens selecteer de droogzetter(s). Bij Droogzetter 2 is het mogelijk een tweede droogzetter toe te voegen. Klik hier om een behandeling/droogzetter toe te voegen.

* In bovenstaand voorbeeld werkt het dan als volgt:

- Dieren met een celwaarde < 150 hebben als droogzetter Intraseal

- Dieren met een celwaarde > 151 hebben als droogzetter Orbenin Extra Dry Cow

6. Kies bovenin voor [Opslaan]. Het droogzetplan staat nu ingevoerd.