U voert als volgt een doodgeboorte in:

• Klik het betreffende dier aan in de lijst of zoek bovenin een diernummer.
  • Vul in het scherm Afkalving in ieder geval de Afkalfdatum, Datum melk mee en het Geboorteverloop in. De rest is optioneel.
  • Dan gaat u het kalf aan de afkalving toevoegen.
  • Vul ook hier weer de verplichte gegevens in. Zet de overleving op Doodgeboren.
  • Wanneer er meer dan 1 kalf geboren is, klikt u onderin op de blauwe knop met Kalf toevoegen.
  • Als de geboorte is ingevoerd klikt u rechts onderin op Volgende.
  • U komt nu in het scherm Samenvatting.
  • Wanneer alles goed is ingevuld klikt u op Opslaan en verzenden.

Let op:
Agrovision meldt geen enkele doodgeboorte. U dient zelf Rendac te bellen om het dier op te laten halen en de kalving via de moeder te melden.
Bij afvoer naar een andere bestemming (voor onderzoek): verricht de benodigde meldingen via het RVO loket of Voice Response.