Helaas verspreid blauwtongvirus zich op steeds meer bedrijven in Nederland.

Om de blauwtong behandelingen te registreren in CowVision zijn er diverse mogelijkheden:

1. Behandelplan aanmaken - behandeling / enting blauwtong

Het is mogelijk om een behandelplan aan te maken. Hier kunt u dan uw werkwijze van de blauwtong behandeling invullen. Met dit behandelplan kunt u dan sneller uw blauwtong behandeling registratie invoeren in CowVision. Ook is het via deze manier mogelijk om een enting in te voeren.

Voor een curatief behandelplan, klik hier

Voor een preventief behandelplan, klik hier

Om voor meerdere dieren een ziekteregistatie in te voeren, klik hier.

2. Invoeren ziekteregistratie

Zonder behandelplan:

Ga naar 08. Ziekten en vul de registratie naar wens in. Het is mogelijk om bij Categorie te kiezen voor Overige aandoeningen. Bij Ziekte kan dan gekoezen worden voor Blauwtong.

Voor meer informatie over de registratie van een ziekten klik hier.

Curatief behandelplan:

Ga naar 08. Ziekten. Selecteer bij Naam behandelplan de naam van het aangemaakte curatieve behandelplan.

Voor meer informatie over de registratie van een ziekten klik hier.

Preventief behandelplan:

Ga naar 19. Preventieve behandelingen en vul de registratie naar wens in.

Voor meer informatie over de registratie van preventieve behandeling klik hier