1. Open CowVision Dierregistratie

2. Ga naar 17. Behandelplannen

3. Klik links bovenin opToevoegen

4. Selecteer het Behandelplan type op Preventief

5. Vul de invulvelden in bij Behandelplan (Onderstaand toegelicht)

* De velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om het behandelplan op te slaan.

1. Behandelplan type

Preventief

2. Categorie

Selecteer de Categorie.

3. Ziekte

Selecteer de Ziekte die het betreft

4. Naam behandelplan

Geef het behandelplan de naam die u wenst

5. Actief

JA: het behandelplan is actief

NEE: het behandelplan is niet actief

6. Fase

Selecteer de Fase, dit is de selectie voor de te behandelen dieren.

- Aangekocht

Betreft aangekochte dieren die behandeld worden

- Dagen vóór het afkalven

Betreft dieren die voor het afkalven behandeld worden

- Droogstaand

Betreft droogstaande dieren die behandeld worden

- Gedekt

Betreft gedekte dieren die behandeld worden

- Gust

Betreft guste dieren die behandeld worden

- In lactatie

Betreft dieren die in lactatie zijn

- Leeftijd

Betreft dieren van een specifieke leeftijd

7. Dagen in fase

- Aangekocht

Van minimaal aantal dagen op bedrijf tot en met maximaal aantal dagen op bedrijf

- Dagen vóór het afkalven

Van maximaal aantal dagen voor afkalven tot en met minimaal aantal dagen voor afkalven

- Droogstaand

Van minimaal aantal dagen droogstaand tot en met maximaal aantal dagen droogstaand

- Gedekt

Van minimaal aantal dagen gedekt tot en met maximaal aantal dagen gedekt

- Gust

Van minimaal aantal dagen gust tot en met maximaal aantal dagen gust

- In lactatie

Van minimaal aantal dagen in lactatie tot en met maximaal aantal dagen in lactatie

- Leeftijd

Van minimaal aantal dagen in leeftijd  tot en met maximaal aantal dagen in leeftijd

8. Lactaties

Van minimaal aantal lactatie tot en met maximaal aantal lactatie

Dieren uit alleen 1e lactatie, vul in:

Van 1 tot en met 1

Dieren uit alle lactaties, vul in:

Van 1 tot en met 99

9. Diercategorie

Selecteer de diercategorie

10. Afdrukken op

Attentielijst: dieren worden weergegeven op de attentielijst op basis van de geselecteerde fase instellingen en lactatie.

Bedrijfsbegeleidingslijst: dieren worden weergegeven op de bedrijfsbegeleidingslijst op basis van de geselecteerde fase instellingen en lactatie.

11. Op lijst tonen totdat       behandeling in CowVision is ingevoerd?

JA: dieren blijven op de lijsten (attentielijst en/of bedrijfsbegeleidingslijst) staan TOTDAT er een behandeling is ingevoerd in CowVision. Wanneer er géén behandeling bekend is bij het dier blijft dat dier op de lijst komen.

NEE: dieren blijven op de lijst komen zolang deze op de gekozen datum aan de ingestelde voorwaardes voldoet.

12. Volgende behandeldatum(en) baseren op geregistreerde datum behandelingen?

JA: de volgende behandeldatum wordt gebaseerd op datum van registratie invoer.

Bijvoorbeeld: als u op dag 1 en dag 90 een behandeling wilt doen bij een dier, wordt dag 90 uitgerekend op de registratiedatum van de eerste behandeling.

NEE: volgende behandeldatum wordt niet gebaseerd op datum van invoer. De behandeldatum wordt niet uitgerekend op de registratiedatum van de eerste behandeling.

Bijvoorbeeld: als u op dag 1 en dag 90 een behandeling wilt doen bij een dier, wordt dag 90 niet uitgerekend op de registratiedatum van de eerste behandeling.

13. Startdatum attenties

Kies de datum vanaf wanneer de attenties voor dit behandelplan worden getoond.

14. Gelieve na wijzigen van deze instellen steeds de attentiedieren te checken

LET OP! Controleer na het toevoegen of wijzigen van een behandelplan de attentiedieren.

6. Selecteer de behandelingen. Klik op +Behandelingen toevoegen

7. Kies het geneesmiddel dat u wilt dat standaard getoond wordt in het behandelplan

Klik hier om een behandeling toe te voegen

8. Klik vervolgens voor behandeling opslaan

Wanneer het meerdere behandelingen betreft kunt u nogmaals kiezen voor + Behandeling toevoegen en ook weer opslaan.

9. Klik rechtsonderin op Wijzigingen opslaan. Nu is het behandelplan opgeslagen en klaar voor gebruik.