1. Selecteer het type aanvoer dat u wilt doen.

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om de afkalving op te slaan en te verzenden.

1. Aanvoer op locatie

Selecteer de locatie waarop het dier is aangevoerd.

2. Aanvoerdatum

Selecteer de datum van aanvoer.

3. Levensnummer

Geef het levensnummer van het dier in, inclusief landcode. (NL 123456789)

4. Diernummer

Geef het dier een diernummer.

5. Naam

Vul de naam van het dier in.

6. Respondernummer

Wanneer nodig ken het dier een responder toe.

7. Haarkleur

Geef de haarkleur van het dier in.

8. ProductiedoelProductiedoel van het dier.

9. Doorsturen naar I&R

JA: de aanvoer melding wordt doorgestuurd naar I&R.

NEE: de aanvoer melding wordt niet doorgestuurd naar I&R.

10. Geboortedatum

Geef de geboortedatum van het dier in.

11. Geslacht

Selecteer het juiste geslacht van het dier.

12. Aantal keren gekalfd

Geef het aantal keren gekalfd in met daarbij de laatste kalfdatum van het dier.

13. Aankoopbedrag

Geef het aankoopbedrag in van het dier, wanneer al bekend.

14. Aangekocht van

Geef in waarvan het dier is aangekocht.

Klik hier hoe een relatie toe te voegen.

15. Gegevens moeder

Vul de gegevens van de moeder in.

Deze zijn niet verplicht, deze gegevens worden meegeleverd met een NRS-bestand. Hoogstwaarschijnljik zal dit dan de MPR zijn.

15. Gegevens vader

Vul de gegevens van de vader in.

Deze zijn niet verplicht, deze gegevens worden meegeleverd met een NRS-bestand. Hoogstwaarschijnljik zal dit dan de MPR zijn.

Klik rechts onderin op [Volgende]. Er zal een samenvatting verschijnen. Bij het klikken op de knop [Opslaan en verzenden] zal I&R melding direct worden verzonden indien deze keus op JA staat.