Om een curatief behandelplan toe te voegen, kunt u onderstaande stappen volgen.

1. Ga naar 17. Behandelplannen
  2. Klik links bovenin op Toevoegen

Afbeelding met tekst, Lettertype, lijn, Elektrisch blauw

Automatisch gegenereerde beschrijving

3. Selecteer het Behandelplan type op Curatief

Afbeelding met tekst, schermopname, software

Automatisch gegenereerde beschrijving

4. Vul de invulvelden in bij Behandelplan (onderstaand toegelicht).

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om het behandelplan op te staan.

Afbeelding met tekst, software, schermopname, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst, schermopname, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Behandelplan type

Curatief

2. Categorie

Kies de categorie waarvoor u wilt behandelen.

3. Ziekte

Selecteer de ziekte waartegen de behandeling wordt ingezet.

4. Naam behandelplan

Wanneer er een behandeling is toegevoegd, zal deze melk mee datum veranderen naar de melk mee datum volgens de wachttijd van de behandeling.

Tip: zet ook de geneesmiddelen in de naam van het behandelplan. Mocht u meerdere behandelplannen hebben tegen Mastitis met verschillende middelen, kunt u in 1 oogopslag zien welk plan u dient te selecteren om de juiste geneesmiddelen in te voeren.

5. Actief

Ja: het behandelplan is actief en kan gekozen worden

Nee: het behandelplan is niet actief en kan niet gekozen worden

6. Behandeling toevoegen

Met deze knop heeft u de mogelijkheid een behandeling toe te voegen

Klik hier om een nieuwe behandeling toe te voegen.

7. Behandeling

Selecteer de behandeling.

8. Dag

Dag waarop dier behandeld wordt.

9. Dosering

De hoeveelheid toediening van het geneesmiddel.

10. Toedieningswijze

De toedieningswijze van de behandeling.

11. Wachttijd melk

De wachttijd van het geneesmiddel (melk).

12. Eigen voorraad

Ja: komt uit eigen medicijnvoorraad

Nee: komt niet uit eigen medicijnvoorraad

13. Wachttijd vlees

De wachttijd van het geneesmiddel (vlees).

14. Behandeling opslaan

Klik op Behandeling opslaan.

5. De behandeling staat toegevoegd. Wanneer u de behandeling nogmaals wilt toevoegen of een andere behandeling erbij wil toevoegen kunt u kiezen voor de knoppen dupliceren of + behandeling toevoegen

Afbeelding met tekst, schermopname, software, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

6. Als de juiste behandelingen zijn toegevoegd in het plan, klik dan op de knop Wijzigingen opslaan rechtsonder om het plan te bevestigen en voor invoer te gebruiken.