Bij ziekten betreft het een curatieve behandeling waarvoor een behandelplan gemaakt kan worden of een eigen ziektebehandeling die kan worden ingevoerd.

Wanneer het een preventieve behandeling betreft, klik hier.

1. Selecteer het dier of meerdere dieren waarvoor u een ziektebehandeling wilt invoeren. Het scherm opent automatisch op de Attentiedieren.

Wanneer u één dier aanklikt, komt u direct in het registratiescherm.
Wanneer u meerdere dieren selecteert kiest u bovenin voor Start invoer.

Bij attentiedieren worden dieren weergegeven op basis een laatste behandeling waarvoor de datum melk mee of vlees mee nog in de toekomst ligt.

Bij alle dieren zijn alle dieren te kiezen voor het invoeren van een ziektebehandeling.

2. Registreer de ziektebehandeling

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om de ziekten te registreren.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, software

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Diagnosedatum

De datum van diagnose.

2. Gewicht dier

Vul het gewicht van het dier mee.

3. Uitvoerder

Selecteer de uitvoerder van de behandeling

4. Datum melk mee

Wanneer er een behandeling is toegevoegd, zal deze melk mee datum veranderen naar de melk mee datum volgens de wachttijd van de behandeling.

5. Naam behandelplan

Indien er een curatief behandelplan is toegevoegd kan deze gekozen worden.

Klik hier om een curatief behandelplan toe te voegen.

6. Categorie

Selecteer de categorie van de ziektebehandeling.

7. Ziekte

Selecteer de ziekte.

8. Opmerking

Selecteer een opmerking wanneer u die wilt toevoegen.

Klik hier om een opmerking toe te voegen.

9. Bacteriologisch onderzoek

Ja: er is een bacteriologisch onderzoek uitgevoerd

Nee: er is géén bacteriologisch onderzoek uitgevoerd

10. Preventief

De behandeling heeft een preventief doeleinde.

11. Behandeling toevoegen

Met deze knop heeft u de mogelijkheid een behandeling toe te voegen.

Klik hier om een nieuwe behandeling toe te voegen

12. Behandeling

De geselecteerde behandeling.

13. Datum

Datum van de behandeling.

14. Temperatuur

Temperatuur van de koe.

15. Dosering

De hoeveelheid toediening van het geneesmiddel.

16. Toedieningswijze

De toedieningswijze van de behandeling.

17. Batch

Batchnummer van het geneesmiddel.

18. Wachttijd melk

De wachttijd van het geneesmiddel (melk).

19. Tijd

Tijdstip van de behandeling.

20. Uitvoerder

De uitvoerder van de behandeling.

21. Eenheid

Eenheid van de dosering.

22. Eigen voorraad

Ja: komt uit eigen medicijnvoorraad

Nee: komt niet uit eigen medicijnvoorraad

23. Document nr.

Het nummer van het toedienings- en verschaffingsdocument (TVD).

24. Wachttijd vlees

De wachttijd van het geneesmiddel (vlees).

25. Behandeling opslaan

Klik op Behandeling opslaan.

Wanneer alle (verplichte) vlakken zijn ingevuld is het mogelijk om rechts onderin te klikken op Volgende. Bij een registratie voor meerdere geselecteerde dieren klik rechts onderin op Overnemen alle dieren wanneer de invoer geldt voor alle dieren.

3. Er volgt een samenvatting van de registratie. Wanneer akkoord, kunt u klikken op Opslaan.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

De ziekteregistratie is nu ingevoerd en geregistreerd. Bij de invoerhistorie zal te zien zijn dat deze ziektebehandeling is geregistreerd bij de/het betreffende dier(en).