Ga naar 08. Ziekten.

Selecteer vervolgens het betreffende dier en klik op Start invoer.
U zou er ook voor kunnen kiezen het diernummer in te typen in het schermpje Zoek dieren.

Vul de verplichte velden in:

• Diagnosedatum
  • Gewicht dier
  • Naam behandelplan
  • Categorie
  • Ziekte

Optioneel zouden de schuifjes bij Bact. onderzoek en Preventief omgezet kunnen worden.

Om een medicijn toe te voegen doorloopt u de volgende stappen:

Klik onder Behandelingen op Behandeling toevoegen.
Selecteer het middel uit de lijst.

Vul vervolgens de verplichte velden in (normaal staat dit al grotendeels ingevuld):

• Behandeling
  • Datum
  • Tijd
  • Hoeveelheid
  • Eenheid
  • Toedieningswijze
  • Wachttijd melk
  • Wachttijd vlees

Klik vervolgens op Behandeling opslaan.
Om hetzelfde medicijn de volgende dag ook toe te dienen kunt u nu op de knop Dupliceren klikken.
De gegevens worden nu gekopieerd en de datum wordt dan een dag vooruit gezet.

Om een tweede medicijn toe te voegen kunt u bovenstaande stappen herhalen.

Wanneer alles goed staat ingevuld, klik dan rechts onderin op Volgende.
U komt nu in het samenvattingsscherm. Controleer de gegevens en klik op Opslaan.
De ziekte staat nu geregistreerd.