Met behulp van een referentielaag kunt een u vorm aanmaken op de kaart. De vorm wordt automatisch aangemaakt zodra u vorm selecteert.

U kunt kiezen uit de volgende referentielagen:

• Eigen perceelsvormen: u ziet alle eigen aangemaakte perceelsvormen op de kaart.
  • Percelen: selecteer een land, zoom in op de kaart en u ziet de paarse vormen.
  • Topografische percelen NL (RVO): de percelen met de grenzen van de landbouwgrond.
  • Eigen gewaspercelen NL (RVO): op de kaart ziet u uw eigen gewaspercelen zoals die bekend zijn bij RVO.
  • Ongekoppelde perceelsvormen: indien aanwezig, ziet u de ingetekende perceelsvormen zonder perceel.

Volg de onderstaande stappen om een vorm aan te maken met behulp van de referentielaag Percelen – Nederland:

1. Klik op de menuknop Registratie, Teeltregistratie, tabblad Kaart
  2. Selecteer de referentielaag Percelen – Nederland. (Klik rechtsboven in de kaart op de knop met vier horizontale streepjes om de kaartlagen te tonen of te verbergen)
  3. Gebruik rechtsboven in de kaart het vergrootglas knoppen om in of uit te zoomen of gebruik de scroll-functie op de muis. De kaart kunt u verplaatsen¹ door de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen. Doe dit ‘buiten’ de paarse vormen.
  4. Klik op een paarse vorm die u wilt selecteren.
  5. Kies een teelt/perceel of maak een nieuwe teelt/perceel aan met + Teelt/+ Perceel.
  6. Klik op Koppelen.

¹Dit werkt ook tijdens het intekenen/wijzigen van een vorm.

Afbeelding met tekst