Als er geen betaling volgt op de ingevoerde factuur, blijft de factuur altijd open staan. Om dit te voorkomen dient de factuur toch afgeboekt te worden. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar Invoer boekingen, Memoriaal dagboek. Maak via de knop Toevoegen een nieuw volgnummer aan.
  2. Via de knop Toevoegen kunt u nu boekingen toevoegen. Voeg een boeking toe en kies afhankelijk van de relatie bij Boekingstype voor Debiteur betaling van of Crediteur betaling aan.
  3. Selecteer via de knop Openstaande posten één van de betreffende facturen.
  4. Klik op de knop Ok en vervolgens weer op Ok.
  5. Klik nu op de knop Toevoegen om een nieuwe boeking toe te voegen. Kies bij Boekingstype voor standaard. Kies nu bij grootboekrekening bijvoorbeeld voor een rekening niet te innen facturen of voor algemene kosten of iets dergelijks. Vul de rest van de gegevens in. Bij bedrag klikt u op de knop met de muntjes om het bedrag sluitend te maken!

N.B. U kunt bij stap 4 voordat u op Ok klikt, linksonder in het venster  het bedrag op 0 zetten, bij afboeking kiezen voor betalingsverschil en vervolgens op Ok klikken.