Allereerst een schermpje met wat uitleg over PSD2:

Daarna komt de optie om de PSD2 koppelingen in te stellen in beeld. Bij de ABN AMRO wordt doe je dat pér IBAN nummer, onthoud dan goed voor welk IBAN nummer je bezig bent, want dit is later in het proces niet heel duidelijk meer.

In het voorbeeld hieronder, is de machtiging voor het eerste bankrekeningnummer al verstrekt, daar kun je dan kiezen voor vernieuwen, intrekken of mutaties opnieuw importeren. De tweede moet nog ingesteld worden.

Druk je op instellen krijg je onderstaand plaatje in beeld:

Kies dan voor Doorgaan.

Hiervoor wordt er een scherm getoond waarbij je kunt kiezen om in te loggen met Google account óf E-herkenning.

Daarna krijg je deze, hier wordt er toestemming dat Unifiedpost Payments om de gegevens op te halen bij de bank en vervolgens door te sturen naar Mifas Online.

Dat kom je op de inlog pagina van de ABN AMRO:

Log in, en klik next.

Dan kom je in het volgende schermpje, selecteer het rekeningnummer waarvoor je de PSD2 koppeling wilt instellen:

De machtiging is 90 dagen geldig, als deze bijna verlopen is krijgt u een melding om te verlengen.

Bevestig daarna nog eens door in te loggen dat u akkoord bent met de koppeling:

Hierna is de koppeling voor dit IBAN nummer ingesteld, als er nog meer ingesteld moeten worden, kan dat door weer vanaf vooraf aan te beginnen.