Dit is om leveringen van klanten van graangewassen en maïs te kunnen inboeken en de landbouwer een bon te kunnen meegeven. Achteraf kunnen dan de graanleveringen aangekocht worden als de landbouwer de levering wel degelijk verkoopt. Zo kan dan ook een aankoopborderel gemaakt worden.

Om te kunnen opstarten moet contact opgenomen worden met Cercosoft omdat er enkele bestanden moeten toegevoegd worden.

Standaard aftrek/toeslag invullen per gewas

Module "stock en facturatie - menu algemeenheden - graanleveringen - onzuiverheden, vocht, hectolitergewicht"

De Vochtigheid, Hectolitergewicht en Onzuiverheden moeten bijhouden worden per jaar omdat het kan verschillen.

Graanleveringen boeken

Module "stock en facturatie - menu boekingen - graanleveringen"

Links moeten alle gegevens ingevuld worden.

Met de knop calc wordt dan het nieuwe gewicht berekend adhv aftrek/toeslag van de variabelen gewichtsverlies, onzuiverheden, vocht en HLG in vergelijking met de standaarden in vorig punt ingevuld.

Bij mais wordt er voor vocht geen gewicht afgetrokken maar wel een prijstoeslag/aftrok.

Waarbij we eerst de aftrok per ton per % vocht moeten invullen.

De nieuwe prijs berekend hij dan met de €-knop.

Met de printknoppen kan een leveringsbon afgeprint worden.

Afhankelijk van de vinkjes kan er meer info op de bonnen afgeprint worden.

Overzicht graanleveringen

Module "stock en facturatie - menu boekingen - lijst geleverde granen"

Een overzicht met alle geleverde granen in een periode (ev. Per leverancier, graansoort, silo)

Aankoopborderel

Module "stock en facturatie - menu boekingen - aankopen"

Wanneer de landbouwer een graanlevering verkocht heeft, kan hier een aankoopborderel gemaakt worden.

U kiest de leverancier:

Via de graan-knop kunnen 1 of meerdere graanleveringen gekozen worden:

Bij maïs moet rechts de dagprijs nog ingevuld worden. De nieuwe eenheidsprijs wordt dan berekend waarmee dan het uiteindelijke bedrag op onderstaand scherm moet komen.

Als de graanlevering geboekt is, wordt dit onthouden bij de graanleveringen.

Hiervan kan dan ook een aankoopborderel afgedrukt worden