Alle grise i vækst, dvs. smågrise, slagtegrise og polte (uden tildelt dyr nr.) skal registreres under menuen "Grise i vækst" - "Død" når de dør eller aflives.

Registrer følgende:

Dato: For dødsfald eller aflivning

Lokation - Kode: Hvilken lokation grisen er fra

Total antal: Hvor mange der er døde eller aflivet

Vægt - Total: Sum for alle døde grise (udregnes automatisk, hvis der tastes "Vægt/Gns")

Vægt - Vægt/Gns: Gennemsnitsvægt for én gris (udregnes automatisk, hvis der tastes "Total" vægt)

Dødstype: Vælg mellem "0 Død" eller "1 Aflivet"

Du kan også taste dødsårsag f.eks. kode "0" for ledbetændelse. Dette er valgfrit.

Det er muligt at se tilgængelige dødsårsager ved at stå i kolonnen og klikke på "Søg"-ikonet:

Her kan du også tilføje nye årsager i den nederste kolonne.