Denne FAQ er kun forbeholdt besætninger med kernestyring, da det ikke er godkendt for avls- og opformeringsbesætninger at gøre følgende.

Denne vejledning er lavet til dig, der har kernestyring, men som har nogle søer, der ikke længere skal indgå i avlen uden at de får en afgang.

1. Opret et fiktivt besætningsnummer
Gå til "Avl" - "Besætning/nummerpuljer" og opret et fiktivt besætningsnummer. Sæt "Besætningstype" til "Ingen".

2. Tilknyt søerne den nye nummerpulje

Gå til "Søer/Orner" - "Dyr" - "PigVision" - "1. Stamdyr".

Tryk på ikonet "Layout setup" og tilføj "Besætningsnummer".

Indtast nu det fiktive besætningsnummer for de søer, der ikke længere skal indgå avlen. Dette gøres ved at overskrive det nuværende besætningsnummer eller klikke på kolonnen "Besætning" - "Nr" og dernæst på ikonet "Søg" øverst. Dobbeltklik nu på det fiktive besætningsnummer for at indsætte det.

Gør dette ved de søer, som ikke skal indgå i avlen mere.

3. Send data til avlsselskabet

Som det sidste, skal data nu eksporteres fra PigVision til dit avlsselskab. Dette er for at avlsselskabet bliver informeret om, at du har flyttet søer ud af din kernestyring.

Slet indeks

Efter du har flyttet soen ud af din kernestyring, kan du vælge enten at slette eller flytte soens ID, for at indekset ikke bliver hentet fra avlsselskabet.

Behold ID:

For at gøre det muligt at finde soen, anbefales det, at du flytter ID'et til en anden kolonne såsom "Id nummer", "Øremærke" eller "Randklip". For at tilføje den valgte kolonne til sokortet eller din liste, kan du trykke på ikonet "Layout setup", sætte flueben i kolonnen og trykke "Ok".

Kopier nu ID'et over i den valgte kolonne. Derefter kan du slette soens ID fra avlsselskabets ID-kolonne (for eksempel fra kolonnerne "AvlsID" eller "Topigs tattoo").

Slet ID:

Hvis du vil slette soens ID, kan du trykke på ID-kolonnen og trykke "Delete" på tastaturet.

Afslut med at slette indekset. Hvis du har flyttet soens ID til en anden kolonne eller slettet ID'et helt, vil indekset ikke blive hentet, når du importerer data fra dit avlsselskab.