In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de JoinData koppeling t.b.v. EDI factuur in Pigmanager Everywhere centrale verwerking kunt instellen en gebruiken.

Project aanmaken JoinData

U bent gebruiker van de centrale verwerking Pigmanager Everywhere. Als u hier gebruik van maakt is het ook mogelijk om gebruik te maken van EDI factuur. Inmiddels zijn er een aantal bedrijven overgestapt naar JoinData en lopen de voerfacturen via die route. Dat houdt voor een zelf verwerkende klant in dat ze JoinData instellen in het AgroVision programma en daarna in JoinData de machtiging voor AgroVision accepteren.

Voor u als centrale verwerker werkt het iets anders. Als u voerfacturen van uw organisatie in wilt lezen in een Pigmanager Everywhere dan dient u contact op te nemen met JoinData. U maakt daar dan een eigen project aan. Als dat project is aangemaakt en goedgekeurd komt er een project ID beschikbaar. Dit project ID vult u in Pigmanager Everywhere in. Voor het aanmaken van een project kunt u contact opnemen met JoinData.

Instelling Pigmanager

U gaat in Pigmanager Portaal naar Administraties.

Dan klikt u op instellingen

In het volgende scherm kiest u de leverancier van de EDI facturen. In dit specifieke geval is dat JoinData.

U klikt op "Toevoegen" en u krijgt dan één van de volgende info schermen. Bij het uitgebreide scherm heeft u bij de huidige administratie nog geen KvK nummer ingevuld , bij het compacte scherm al wel.

Heeft u nog geen KvK bij de administratie staan dan vult u die gegevens in door te klikken op "Klik hier om een KvK-nummer toe te voegen aan uw administratie"  Heeft u dat al gedaan dan klikt u op bevestigen.

KvK-nummer toevoegen

Project ID toevoegen

U heeft het KvK-nummer toegevoegd. Nu moet het Project ID ingevoerd en de datum ingesteld worden waar vanaf u de facturen wilt ophalen.

Machtigingen accepteren door uw klant

Om de facturen dan binnen te krijgen is er nog één stap nodig en dat is dat uw klant uw organisatie machtigt bij JoinData om de facturen door u te laten ophalen zoals ook beschreven in het eerder genoemde bericht.

Als de klant de machtiging heeft geaccepteerd zullen de volgende dag de facturen binnenkomen in Pigmanager Everywhere.

Mocht u n.a.v. dit artikel nog vragen hebben neem dan gerust contact op