Het is in CowVision mogelijk om organisaties te machtigen. U kunt zelf bepalen wat u wilt dat deze partijen kunnen inzien en welke rechten zij hebben (schrijf of leesrechten).

1. Om een partij te machtigen gaat u in CowVision Dierregistratie met uw muis op uw klantgegevens staan rechtsbovenin. Klik vervolgens op Machtigingen.

2. Vervolgens selecteer de adviesorganisatie die u wilt machtigen tot inzien van uw gegevens. Vul daarna uw klantnummer in bij deze organisatie. Klik op het + teken achter de regel.

3. Geef de organisatie de rechten die u wil toekennen per module.

Geen: betekend dat de organisatie deze module, en dus uw gegevens, niet kan zien.

Alleen lezen: de organisatie kan de gegevens inzien in deze module, maar niet wijzigen.

Lezen en wijzigen: de organisatie kan de gegevens inzien en veranderingen aanbrengen.

Gegevens verzenden: de gegevens worden verzonden naar uw adviseur. Reeds verzonden gegevens blijven aanwezig bij         uw adviseur.

4. Wanneer u de correcte rechten heeft toegekend, klikt rechtsbovenin op Opslaan. Er wordt een verzoek gestuurd tot machtigen verstuurd naar de organisatie.

5. In de regel staat ook een status. Dit is de status van de machtiging.

Nieuw: de machtiging is nog niet verzonden naar de organisatie. U dient rechtsbovenin nog op Opslaan te klikken.

In afwachting: de machtiging is aan de kant van de organisatie nog niet geaccepteerd.

Geaccepteerd: de machtiging is geaccepteerd en uw adviseur kan de gegevens inzien/wijzigen.

Het is ten alle tijden mogelijk om de machtigingen uit te schakelen. Dit kan door of de rechten op geen te zetten of de machtiging te verwijderen door het te klikken op het kruisje achter de regel.