Hoe te boeken:

De creditfactuur wordt door Mifas Online tijdens het exporteren van betaalopdrachten niet automatisch verrekend. Wanneer het een creditfactuur is op een gewone inkomende factuur, dient u zowel de factuur als de creditfactuur in het Inkoopboek te plaatsen.

Wanneer u een inkomende factuur verrekend met een uitgaande factuur dient u de inkomende in het Inkoopboek te zetten en de uitgaande factuur of wel de 'afrekening in het verkoopboek. Hierover kunt u meer lezen in het antwoord van: Betaling hoort zowel bij in- als verkoopboek

Betalingen verrichten:

Als beide factuur in hetzelfde Inkoop- (of Verkoop)boek zijn geplaatst kunt u de facturen met elkaar verrekenen bij het doen van de betalingen. U dient het bedrag van de credit factuur zelf in mindering te brengen op het te betalen bedrag van de andere factuur. U doet dit als volgt, ga naar:

• [Bankieren] - [Betalingen verrichten]
  • U krijgt nu een overzicht van de betalingen die nog geëxporteerd moeten worden naar uw telebankierprogramma. Vink de betaling aan van de factuur, waarmee u de credit factuur wilt verrekenen.
    Selecteer de regel (blauw maken) en klik vervolgens links bovenaan op de knop Wijzigen. U kunt nu het te betalen bedrag aanpassen. Klik vervolgens op de knop OK.
  • Klik op de knop Exporteren. Controleer in het nu volgende scherm de betalingen nogmaals. Klik op OK om de boekingen weg te schrijven
  • Vervolgens gaat u naar het Mifas Online Portaal
  • Klik op 'Bestanden'
  • Klik op het + teken voor de map 'Bankieren'
  • Klik achter de zojuist aangemaakte regel (controle datum en tijdstip) op de knop 'Downloaden'
  • Ga nu naar uw bank en lees daar het zojuist gedownloade bestand in om deze te versturen.

Verwerken in de Bank

Als u de betaling heeft ingelezen in uw bankboek, wilt u natuurlijk beide facturen hieraan koppelen. Hoe u dit het beste kunt doen leest u in: Meerdere facturen aan één betaling koppelen