1. Selecteer het dier of meerdere dieren waarvoor u een droogzetting wilt invoeren. Het scherm opent automatisch op de Attentiedieren.

Wanneer u 1 dier aanklikt, komt u direct in het registratiescherm.
Wanneer u meerdere dieren selecteert kiest u bovenin voor Start invoer.

Bij attentiedieren worden dieren weergegeven op basis van verwachte droogzetdatum. Voor welke periode en vanaf wanneer de attentiedieren worden getoond is op basis van de instellingen van Droogzetten. Klik hier om dit te kunnen wijzigen.

Bij alle dieren zijn alle dieren te kiezen voor het invoeren van een droogzetting.

2. Registreer de droogzetting

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om de droogzetting te registreren.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst, lijn, nummer, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Droogzetdatum

Vul de datum van droogzetting in.

2. Voergroep

Indien u werkt met een proceskoppeling, staat er voergroep. Deze zal dan Droogstaand zijn.

3. Uitvoerder behandelingen

Selecteer de uitvoerder van de droogzetting.

Klik hier om een uitvoerder toe te voegen.

4. Droogzetperiode

De droogzetperiode in dagen van droogzetdatum tot verwachte kalfdatum.

Het is mogelijk om de droogzetperiode aan te passen via het tandwiel icoon. Klik hier voor informatie.

5. Behandeling toevoegen

Indien er geen behandeling is toegediend, kunt u deze invoeren.

Klik hier hoe een nieuwe behandeling.

Klik hier om een droogzetplan toe te voegen.

6. Droogzetpreparaat

Selecteer het droogzetpreparaat.

7. Datum

Vul de datum van de behandeling in.

8. Locatie

Selecteer de locatie van de behandeling.

9. Hoeveelheid

De hoeveelheid toediening van het medicijn.

10. Toedieningswijze

In het uier.

11. Batch

Batchnummer van het geneesmiddel.

12. Wachttijd melk

De wachttijd van het droogzetpreparaat (melk).

13. Tijd

Tijdstip van droogzetten.

14. Eigen voorraad

Ja: komt uit eigen medicijnvoorraad

Nee: komt niet uit eigen medicijnvoorraad

15. Eenheid

Eenheid, meestal zal dat een injector zijn.

16. Temperatuur

Temperatuur van de koe.

17. Document nr.

Het nummer van het toedienings- en verschaffingsdocument (TVD).

18. Wachttijd vlees

De wachttijd van het droogzetpreparaat (vlees).

19. Behandeling opslaan

Klik op Behandeling opslaan.

Wanneer alle (verplichte) vlakken zijn ingevuld is het mogelijk om rechts onderin te klikken op Volgende. Bij een registratie voor meerdere geselecteerde dieren klik rechts onderin op Overnemen alle dieren wanneer de invoer geldt voor alle dieren.

3. Er volgt een samenvatting van de registratie. Wanneer akkoord, kunt u klikken op Opslaan.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

De droogzetting is nu ingevoerd en geregistreerd. Bij de invoerhistorie zal te zien zijn dat deze droogzetting is geregistreerd bij de/het betreffende dier(en).