1. Selecteer het dier of meerdere dieren waarvoor u een drachtcontrole wilt invoeren. Het scherm opent automatisch op de Attentiedieren.

Wanneer u 1 dier aanklikt, komt u direct in het registratiescherm.
Wanneer u meerdere dieren selecteert kiest u bovenin voor Start invoer.

Bij attentiedieren worden dieren weergegeven op basis van dekdatum. Voor welke periode en vanaf wanneer de attentiedieren worden getoond is op basis van de instellingen van Drachtcontrole. Klik hier om dit te kunnen wijzigen.

Bij alle dieren zijn alle dieren te kiezen voor het invoeren van een drachtcontrole.

2. Registreer de drachtcontrole

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om de drachtcontrole te registreren.

1. Onderzoeksdatum

Vul de datum van de drachtcontrole in

2. Soort onderzoek

Selecteer het type onderzoek dat uitgevoerd is.

3. Uitslag

Selecteer de uitslag.

4. Dekking

Selecteer de dekking.

Automatisch staat de laatste dekking geselecteerd. Wanneer het een eerdere dekking betreft, kunt u die hier selecteren.

Als het een dekking betreft die nog niet is ingevoerd kunt u bij het invoerveld Dekking kiezen voor Nieuwe inseminatie. Klik hier voor meer informatie.

5. Dagen drachtig

Dagen drachtig wordt berekend op basis van de geselecteerde dekking.

6. Bevruchtingsdatum

De datum van de dekking waarvan het dier drachtig is.

7. Opmerking

U kunt een opmerking toevoegen.

Om een nieuwe opmerking toe te voegen, klik hier.

8. Uitvoerder

Selecteer de uitvoerder van de drachtcontrole.

Om een nieuwe uitvoerder toe te voegen, klik hier.

Wanneer alle (verplichte) vlakken zijn ingevuld is het mogelijk om rechts onderin te klikken op Volgende. Bij een registratie voor meerdere geselecteerde dieren klik rechts onderin op Overnemen alle dieren wanneer de invoer geldt voor alle dieren.