Afbeelding met tekst, Lettertype, lijn, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Alle dieren aanwezig op het bedrijf zullen hier zichtbaar zijn.

Wanneer u 1 dier aanklikt, komt u direct in het registratiescherm.
 Wanneer u meerdere dieren selecteert kiest u bovenin voor Start invoer.

2. Registreer de verandering van gebruiksdoel

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Overgangsdatum

De datum van overgang naar ander gebruiksdoel.

1. Type gebruiksdoel

Melkvee: het dier behoord tot de categorie 100, 101 of 102.

Vleesvee: het dier valt in de categorie 115, 120 of 122.

Vleesvee t.b.v. fokkerij: het dier is wel vleesvee maar geen afmestvee. Deze dieren vallen onder de codes 101, 102 of 120.

Klik hier voor een overzicht op de website van RVO. Welke dieren fosfaatrechten (rvo.nl)

Wanneer alle (verplichte) vlakken zijn ingevuld is het mogelijk om rechts onderin te klikken op Volgende. Bij een registratie voor meerdere geselecteerde dieren klik rechts onderin op Overnemen alle dieren wanneer de invoer geldt voor alle dieren.

3. Er volgt een samenvatting van de registratie. Wanneer akkoord, kunt u klikken op Opslaan.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het veranderen van gebruiksdoel is nu ingevoerd en geregistreerd. Bij de invoerhistorie zal te zien zijn dat deze verandering is geregistreerd bij de/het betreffende dier(en).

Let op: deze verandering is alleen voor uw eigen management, dit zal niet I&R gemeld worden.