1. Selecteer het dier waarvoor u de inseminatie wilt invoeren. Het scherm opent automatisch op de Attentiedieren.

Wanneer u 1 dieren aanklikt, komt u automatisch in het registratiescherm.

Wanneer u meerdere dieren selecteert kiest u bovenin voor [Start invoer].

Bij attentiedieren worden dieren weergegeven op basis van verwachte inseminatiedatum. Voor welke periode de attentiedieren worden getoond en vanaf welke leeftijd deze op de lijst komen is basis van de instellingen van [Inseminatie]. Klik hier om dit te kunnen wijzigen.

Bij alle dieren zijn alle dieren te kiezen voor het invoeren van een inseminatie.

2. Selecteer het type inseminatie - DHZ-KI

*de velden met een rood of groen balkje in het invoerscherm zijn verplichte velden. Deze moeten allemaal groen zijn voordat het mogelijk is om de DHZ-KI op te slaan en/of te verzenden.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Inseminatiedatum

Vul de datum van inseminatie in.

2. Gesekst

Nee: -

Ja: vul aan de rechterkant van de regel ook het geslacht in

3. Stier

Selecteer de stier.

Om een nieuwe stier te voegen, klik hier.

4. Chargenummer

Het chargenummer van het rietje. Staat standaard op 1 ingesteld.

5. Aantal gebruikte rietjes

Het aantal gebruikte rietjes.

6. Opmerking

Voeg eventueel een opmerking toe. Klik hier hoe een nieuwe opmerking toe te voegen.

7. Uitvoerder

De persoon die heeft geïnsemineerd. Klik hier om een nieuwe uitvoerder toe te voegen.

8. Doorsturen naar I&R

JA: de DHZ-KI wordt gemeld.

NEE: de DHZ-KI wordt niet gemeld.

9. Inseminatietijd

De tijd van insemineren

De DHZ-KI is nu ingevoerd en geregistreerd. Bij de invoerhistorie zal te zien zijn dat deze DHZ-KI is ingevoerd bij het betreffende dier.