Download af KS-orner

Her kan du opdatere eksisterende KS-orner, hente nye KS-orner og få beregnet indekser på dine dyr (både ungdyr og stamdyr).

Programmet tjekker om KS-ornen som anvendes/registreres ved løbningen er aktiv på løbedatoen, når data eksporteres. Hvis dette ikke er tilfældet, bliver løbningen afvist. Derfor er det vigtigt, at du får hentet oplysninger om KS-orner i Databanken, inden du foretager registreringer.

Gå til "Generelt" - "Hent" - "Download KS orner" og klik på filen.

Gå til "Avl" - "Kommunikation" - "Download index" for at importere avlsværdier.
For at se avlsværdierne gå til "Avl" - "Ungdyr" eller "Søer/Orner" - "Stamdyr" og klik på "Layout setup".
Søg på "*Norsvin*" og klik "Vis alle". Et nyt vindue åbner og dobbeltklik på et af nøgletallene for at se dem. Sæt flueben ud for de avlsværdier du ønsker at tilføje og klik "Ok".

Nu kan du se avlsværdier for dine ungdyr og/eller søer og orner.

Avlsværdier på sokort

Det er muligt at tilføje avlsværdier på sokort. Gå til "Søer/Orner" - "Print sokort".
Klik "Opsætning af layout til sokort".
Vælg en sektion på sokortet i det markerede område nedenfor. Klik på området og klik på dropdown menuen ud for "Vis info" og vælg "TopigsNorsvin".

Send data til Topigs Norsvin

Dette er kun relevant for kernestyrings-, opformerings- og avlsbesætninger.
Gå til i "Avl" - "Kommunikation" - "EDI pigs". Dette vindue åbnes:

For at du kan sende data til PigBase, skal du logge ind. Dit brugernavn er besætningsnummeret og din kode har du fået tildelt fra Topigs Norsvin.

Udvælg data ved at sætte flueben i kolonnerne. Klik på "Eksportér" for at sende data til PigBase.

Hvis der ikke er sendt data til PigBase indenfor 14 dage, giver vil PigVision informere dig om dette når du åbner programmet.