Du kan ændre lokationen på flere søer på én gang.

I følgende eksempel har alle søer med sonumre 2000-2200 forkert lokationsindgang. De er gået ind i besætningen fra lokation 1, hvilket er forkert, da de skulle have været fra lokation 999. Lokationen skal derfor rettes.

Gå til ”Søer/Orner” - ”Dyr” - ”Stamdyr”

I kolonnen ”Dyrnr." kan du højreklikke og indtaste intervallet 2000-2200

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, Font/skrifttype, linje/række

Automatisk genereret beskrivelse

Husk flueben i ”Begræns til samme længde”. Er der ikke flueben kan andre sonumre, eksempelvis so 203, også komme på listen.

Nu kan du markere kolonnen "Kode" under overskriften "Fra lokation" (tryk på kolonnen og hold venstre musetast nede, mens du scroller nedad). Herefter kan du højreklikke.

Klik på "Indstil celler"

Nu kommer en liste med lokationskoder frem. Her kan du enten vælge den rigtige lokation direkte på listen eller du kan skrive racekoden.

Dobbeltklik på den korrekte lokation, som her er 999 for polte

Alle søer med sonumre 2000-2200 vil nu få ændret lokation fra 1 til 999

OBS: I produktionsbesætninger, hvor der ikke udveksles data med et avlsselskab, kan racen godt ændres, hvis der er lavet fejlregistreringer. Hvis der udveksles data med et avlsselskab, skal du undersøge med avlsselskabet, om det vil give problemer at ændre på søernes race. Udveksles der data med DanBred, må der ikke ændres på søernes race.