Når du har en online version af PigVision, skal programmet have adgang til dit C: drev. Kun fra C-drevet kan programmet indlæse følgesedler.

Højreklik på dit ikon på skrivebordet:   Vælg ”Rediger” og klik på fanen ”Lokale ressourcer” og vælge kassen ”Flere”. Åben ”Drev” og sæt flueben i den kasse, der hedder noget med C: Her hedder den Windows-SSD (C: ), vær opmærksom på, at den kan have mange forskellige navne, da dette er en individuel mappe på din PC:

Slut af med at klikke ok. Vælg fanen ”Generelt og klik ”GEM”. Nu har PigVision adgang til dit C: drev.

Når du modtager en fil (må ikke være en PDF fil) skal denne gemmes på dit C: Drev på din PC.

Her gemmes de tilsendte følgesedler.

Nu åbnes programmet og du vælger fanen ”Avl” – ”Ungdyr”.

I toppen ses en mappe: Her markeret med rødt.

Klik på mappen og hent filen ind via ”Denne pc” – C: - og mappen ”Polte”. (Her er det This PC – C on AGV0319 – Polte). OBS: Her hedder den C on AGV0319 – da dette er individuelt, kan den hedder noget andet. Det skal dog være noget med C.

Klik på ”Stifinder”  Vælg Denne pc/ This computer og åben (C: ) Her hedder den Windows-SSD (C: ) OBS: Denne er individuel og kan hedde noget andet, men der skal stå (C: )

Åben mappen ”Polte” og klik på den fil, du har gemt og den importeres nu til PigVision.

Når filen importeres, vil programmet stille dig nogle spørgsmål.

1:  Hvis du indberetter til et avlsselskab, vælger du Yes.

2:  Når du trykker Yes, kommer der en lokationsliste frem og du kan klikke på den ønskede lokation. Her 7 Polte. (Du behøver ikke, at vælge ja).

3: Der åbnes nu en kasse i øverste venstre hjørne, du klikker på den lille pil og en liste fremkommer.

Her vælger du, hvilken ID type dyrene har.

None = Ingen

Topigs tattoo = Topigs Norsvin

AvlsID =  DanBred/DanAvl

Id nummer: Kan bruges til alle typer ID (dette kan bruges, hvis du får polte fra forskellige leverandører med forskellige avlsselskaber)

Norsvin AvlsID (anvendtes tidligere, nu anvendes udelukkende Topigs tatto)

Quality Gentics AvlsID (Bruges fortrinsvis i Sverige)

PIC tattoo (Fortrinsvis USA og GB)

DG Tag id = Danish Genetics

Til sidst klikkes OK og du vil få vist, hvor mange polte, der er indlæst.

Klik ok og programmet kan nu genkende ID numrene.

Vær venligt opmærksom på, at der efterfølgende skal laves indgang på dyrene. Ovenstående er udelukkende, så programmet kan genkende ID-numrene.

Bruger din polteleverandør CloudFarms, kan du også importere poltefiler.

Når du modtager en følgeseddel fra CF er det typisk en PDF fil. I denne fil er der et link til en .txt fil, som du kan indlæse i PigVision.

I bunden af filen finder du et link:

(Nogen gange er det nødvendigt at kopiere teksten og sætte den ind i en browser).

Når dette link åbnes, vil du se en download kasse:

Klik på den blå pil og en .txt fil vil blive downloadet til din PC. Efterfølgende finder du filen i den mappe, der hedder ”Overførsler” eller ”Downloads”.

Har du PigVision lokalt, kan du indlæse i programmet fra mappen overførsler.

Har du PigVision online, skal filen gemmes på dit C: drev, som beskrevet ovenfor.